2024 Lgs Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Yayımlandı

Başvurular: 18-29 Mart

Sınav: 2 Haziran

Sınav sonuçlarının ilanı: 28 Haziran

Sınava girmek isteyen öğrencilerimizin velileri okul idaresiyle iletişme geçerek destek alabilirler.

Kılavuza aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Mrt

Çanakkale Zaferi' nin 109. yıl dönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı. Programda, öğrencimiz şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra okunan şiirler ve kısa gösterilerin ardından program sona erdi. Bağımsızlık uğruna canını esirgemeyen tüm şehitlerimizi ve vatan uğruna hayatını tehlikeye atan gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Mart ayı etkinlikleri kapsamında çocuklarımıza Mesnevi kitabından hikayeler okutuldu. Hikayeler öğrencilerin boş zamanlarında faydalanabilecekleri şekilde okul panosunda sergileniyor.

Mrt

İstiklâl Marş' ımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy' u anma günü kapsamında okulumuzda bir program düzenledik. Bir bağımsızlık mücadelesini taçlandıran ve insanlara umut olan milli marşımızın yazılmasının üzerinden tam 103 yıl geçti. Okulumuzda düzenlenen yarışmada, yazdıkları dizelerle ilk üçe sırada yer alan öğrencilerimize hediyeleri takdim edildi. Ulusal bağımsızlığımızın kazanılmasında emeği geçen şehit ve gazilerimizle birlikte; vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy' u saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Deprem kuşağında yer alan ülkemizde yıkıcı depremlerle karşılaşabilmekteyiz. Gerçekleşen bu sarsıntılar esnasında neler yapılacağını öğrenmek için okulumuzda sık sık deprem tatbikatı gerçekleştiriyoruz.

Şbt

Aksaray Belediyesi, okulumuzda Hacivat ve Karagöz gösterisi sergilemiştir.

Şbt

Sosyal Bilgiler dersinde öğrencilerimiz bilim adamlarının icat ve hayatlarını canlandırarak öğrendiler.

Şbt

Nevşehir ilinde düzenlenen 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları Masa Tenisi Yıldızlar Turnuvasında okulumuz Aksaray'ı temsil etti.

Şbt

Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirmektedir. Dolayısıyla çocuğun potansiyelinin geliştirilmesi ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlamada ve desteklemede her ailenin önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu amaçla aile eğitimi ve aile katılımı çalışmaları okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir.

Aile eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılmak üzere Bakanlığımızca her ay düzenli olarak okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelere yönelik “Aylık Aile Bülteni” hazırlanmaktadır. Söz konusu aylık aile bültenlerinde her ay için ayrı bir içerik ve ailelere yönelik öneriler yer almaktadır.

Bu kapsamda Bakanlığımız tarafından “Şubat Ayı Aile Bülteni” hazırlanmış olup yazımız ekinde yer almaktadır. Hazırlanan dijital içeriğe ulaşmak için tıklayınız.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi şubat ayı konusu doğrultusunda okulumuz öğretmeni Halis Etlik öğrencilerle birlikte Deyimler ve Atasözleri sözlüklerini incelediler. MEB tavsiyeli Deyimler ve Atasözleri eseri öğrencilere okutuldu. Nihai çalışma olarak bazı deyim ve atasözlerinin maketleri öğrencilerle birlikte hazırlandı. Yapılan çalışmaların okul kütüphanesinde yine öğrencilerce incelenmesi sağlandı.

Şbt

Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğunun gerçekleşmesi üzerine Bakanlığımız ile Türkiye Uzay Ajansı (TUA) arasında yapılan iş birliği çerçevesinde resmî ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler arasında ise "Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende!" konulu kompozisyon yarışması düzenlenecektir. Bilgi almak ve katılmak isteyen öğrencilerimiz sınıf öğretmenleriyle iletişime geçebilir.

Yarışma şartnamesi için tıklayınız.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim 2. Dönemine 5 Şubat tarihi ile başladık. Yeni eğitim öğretim döneminde öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Aksaray geneli düzenlenen ortaokullar arası hikaye yarışmasında öğrencimiz Beyza Nur AK birinci olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başrılarının devamını dileriz.

Şbt

Aksaray İlimizde gerçekleşen okullar arası masa tenisi turnuvasında okulumuz birinci olmuştur.

Ara

Öğrencilerimiz Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi' nde "En Hızlı Ben Yazarım Yarışması" nda Kelime İşlemci programını kullanarak verilen metni en kısa sürede yazmaya çalıştılar. Yarışmayı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.